Kuřecí na lahůdkové cibulce a sušených houbách
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí stehenní řízky bez kůže (cca 600 g)
- 1 svazek lahůdkové cibulky
- 2 stroužky česneku
- 1 hrnek sušených hřibů
- 2 hrnky kuřecího vývaru
- 2 lžičky Solamylu
- 2 lžičky oleje
- 1 cm silný plátek másla
- sůl
- mletý pepř
- 1 hrnek=200 ml
Postup Kuřecí na lahůdkové cibulce a sušených houbách
Postup přípravy receptu
-
Hřiby dáme do větší misky a zalijeme vařící vodou. Necháme 10 minut odstát a slijeme do cedníku. Maso opláchneme, osušíme, rozřízneme na poloviny a všechny 4 kusy lehce osolíme.
Česnek nakrájíme na tenké plátky. Cibulky nakrájíme na tenká kolečka, zhruba hrst zelené nati dáme bokem a zbytek i s česnekem dáme do kastrolu na rozehřátý olej s máslem. 2 minuty restujeme a poté odhrneme k okraji kastrolu.
Pak vložíme maso, které necháme prudce z obou stran zatáhnout. Mírně opepříme, přidáme hříbky, podlijeme 1,5 hrnku vývaru a promícháme. Slabým varem dusíme přikryté pokličkou 20-25 minut.
Měkké maso vyndáme děrovanou naběračkou na talíř, šťávu zahustíme Solamylem rozmíchaným ve zbylém vývaru, přidáme zbytek nakrájené natě a 2 minuty povaříme.
Do šťávy dáme prohřát maso a můžeme podávat. Na přílohu se hodí rýže, těstoviny, nebo šťouchané brambory či bramborová kaše.