Nejobyčejnější slané těsto se sádlem

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

260-270 g vody (nebo vody ředěné syrovátkou – třeba z jogurtu nebo kefíru)
300 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
rovná lžička cukru
10 g soli (2 rovné kávové lžičky)
50 g změklého sádla
15-18 g čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. Na kvásek rozpustíme v troše vody cukr a droždí, přimícháme 1-2 lžíce mouky (vše z odváženého, přichystaného množství) a v teple místnosti necháme asi 20 minut kynout. K hotovému kvásku přidáme zbytek surovin a uhněteme pružné těsto, které bude asi 45-60 minut kynout.

  2. Vykynuté těsto na vále propracujeme a rozdělíme kusy podle toho, co z těsta chceme upéct (veky, bagety, bulky, rohlíky). Vytvarované pečivo na plechu necháme vykynout, potřeme vodou nebo rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!