Slané bramborové koblihy
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- Těsto:
- 1 kg den předem uvařených brambor
- 1/2 hrnku hrubé mouky
- 2 polévkové lžíce krupice
- ½ kostky droždí
- 2 vejce
- sůl podle chuti (cca 1 kávová lžička)
- Náplň:
- 200 g strouhaného sýra (Gouda, Ementál, Eidam)
- 200 g uzeniny (anglická slanina, debrecínka, šunka)
- olej na smažení
Postup Slané bramborové koblihy
Postup přípravy receptu
-
Náplň připravíme smícháním nastrouhaného sýra a jemně pokrájené uzeniny.
Brambory oloupeme a nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme ostatní ingredience a zpracujeme v bramborové těsto. Z něj vytvoříme válečky, z kterých ukrajujeme stejné kousky a plníme náplní, dobře uzavřeme jako kulatý knedlík a zploštíme.
Ve vyšší pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje, do kterého koblížky vkládáme a smažíme dozlatova z obou stran. Podáváme teplé i studené.