Perníčky bez lepku, mléka a vajec
Recepty, CukrovíSuroviny
- 100 g bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm)
- 25 g bramborového škrobu
- 30 g tuku Stella
- 1 vrchovatá lžíce medu
- 35 g moučkového cukru
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky perníkového koření
- 1 lžička kakaa
- 1 lžíce vody
- Na polevu:
- 100 g moučkového cukru
- kapka oleje
- citronová šťáva dle potřeby
Postup Perníčky bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Med, tuk, cukr a vodu zahřejeme na mírném plameni, až se vytvoří jemná kašička.
Tu přidáme ke směsi mouky, škrobu, sody, koření a kakaa a vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň hodinu odpočinout v chladu.
Poté z něho vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrajujeme libovolné tvary.
Přeneseme na plech vystlaný pečicím papírem a pečeme při 160 °C 8-10 min. Necháme zchladnout na plechu, teprve poté s cukrovím manipulujeme.
Vychladlé zdobíme bílou cukrovou polevou. Tu připravíme důkladným utřením přesátého moučkového cukru s olejem a citronovou šťávou.