Nadýchané perníčky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 560 g hladké mouky
- 250 g moučkového cukru
- 100 g medu
- 100 g másla (nebo Hery)
- 3 vejce
- 10 g sody
- perníkové koření podle chuti (dávám cca 1 polévkovou lžíci)
Postup Nadýchané perníčky
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny navážíme a připravíme na vál.
Vypracujeme těsto.
Přes těsto dáme potravinovou fólii a necháme ho v lednici do druhého dne.
Druhý den vytáhneme těsto z lednice a chvíli počkáme, dokud nebude mít pokojovou teplotu (aby se s těstem lépe pracovalo).
Těsto rozválíme a vykrájíme tvary perníčků.
Perníčky dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na cca 160 -170 °C nejprve 3 minuty na spodní ohřev. Po třech minutách zapneme ke spodnímu ohřevu i horní ohřev a dopečeme cca 4 minuty.
Plech vytáhneme z trouby a necháme perníčky ještě chvilku dojít. Perníčky by měly být hezky nadýchané.
Po vychladnutí perníčky nazdobíme.