Nadýchané perníčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

560 g hladké mouky
250 g moučkového cukru
100 g medu
100 g másla (nebo Hery)
3 vejce
10 g sody
perníkové koření podle chuti (dávám cca 1 polévkovou lžíci)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny navážíme a připravíme na vál.

  2. Vypracujeme těsto.

  3. Přes těsto dáme potravinovou fólii a necháme ho v lednici do druhého dne.

  4. Druhý den vytáhneme těsto z lednice a chvíli počkáme, dokud nebude mít pokojovou teplotu (aby se s těstem lépe pracovalo).

  5. Těsto rozválíme a vykrájíme tvary perníčků.

  6. Perníčky dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na cca 160 -170 °C nejprve 3 minuty na spodní ohřev. Po třech minutách zapneme ke spodnímu ohřevu i horní ohřev a dopečeme cca 4 minuty.

  7. Plech vytáhneme z trouby a necháme perníčky ještě chvilku dojít. Perníčky by měly být hezky nadýchané.

  8. Po vychladnutí perníčky nazdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!