Vločkovo-tvarohový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
1 hrnek ovesných vloček
3 vejce
1 hrnek polohrubé mouky
3 lžíce kakaa
3/4 hrnku moučkového cukru
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka
½ hrnku oleje
Tvarohový krém:
500 g jemného tvarohu
125 g másla
1 vanilkový cukr
4 lžíce moučkového cukru
Citronová vrstva:
3 hrnky vody
7 lžic citronové šťávy
2 Zlaté klasy (80 g)
½ hrnku cukru
Dále:
2 hrsti sušených brusinek

Postup přípravy receptu

  1. Všetky prísady na cesto rozšľaháme. Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer cca 30 cm) a v rúre pri 180°C upečieme. Necháme vychladnúť.

  2. Tvaroh vyšľaháme s maslom a cukrami. Navrstvíme na vychladnutý korpus.

  3. Posypeme brusnicami.

  4. Do vody dáme šťavu, cukor a Zlaté klasy, dobre rozmiešame a uvaríme na hustú masu (varíme len cca 3 min). Necháme trocha prechladnúť a nalejeme na koláč.

  5. Dáme do chladničky stuhnúť a krájame až po niekoľkých hodinách, keď koláč dokonale stuhne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!