Vločkovo-tvarohový dort
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- 1 hrnek ovesných vloček
- 3 vejce
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 3 lžíce kakaa
- 3/4 hrnku moučkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek mléka
- ½ hrnku oleje
- Tvarohový krém:
- 500 g jemného tvarohu
- 125 g másla
- 1 vanilkový cukr
- 4 lžíce moučkového cukru
- Citronová vrstva:
- 3 hrnky vody
- 7 lžic citronové šťávy
- 2 Zlaté klasy (80 g)
- ½ hrnku cukru
- Dále:
- 2 hrsti sušených brusinek
Postup Vločkovo-tvarohový dort
Postup přípravy receptu
-
Všetky prísady na cesto rozšľaháme. Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer cca 30 cm) a v rúre pri 180°C upečieme. Necháme vychladnúť.
Tvaroh vyšľaháme s maslom a cukrami. Navrstvíme na vychladnutý korpus.
Posypeme brusnicami.
Do vody dáme šťavu, cukor a Zlaté klasy, dobre rozmiešame a uvaríme na hustú masu (varíme len cca 3 min). Necháme trocha prechladnúť a nalejeme na koláč.
Dáme do chladničky stuhnúť a krájame až po niekoľkých hodinách, keď koláč dokonale stuhne.