Krůtí stehna na jalovci a bylinkách
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 krůtí stehna
- 100 g slaniny
- 2 cibule
- 1 PL jalovčinek
- čerstvý tymián
- rozmarýn
- 3 bobkové listy
- čerstvě drcený pepř
- kousek másla
- hladká mouka
- sůl
Postup Krůtí stehna na jalovci a bylinkách
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme je v pekáčku na másle spolu s bobkovým listem a a pár kuličkami jalovce. Zbytek jalovce nadrtíme najemno v hmoždíři.
Stehna osolíme, opepříme, vetřeme do nich podrcený jalovec a poprášíme moukou. Vložíme je do pekáčku ke směsi včetně možného opadaného koření a ze všech stran je opečeme. Podlijeme asi deckou vody, přiklopíme a na mírném plameni dusíme cca 20 minut. Občas obrátíme.
Pak vložíme ještě přiklopený pekáč do trouby vyhřáté na 220C a pečeme půl hodiny. Podle potřeby podléváme nepatrně vodou. Pak odklopíme (pokud je již maso měkké) a dopečeme dozlatova. Stehna vyjmeme, výpek zaprášíme asi lžící mouky, důkladně promícháme a ještě provaříme. Podáváme se šťouchanými brambory, kaší nebo bramborovým knedlíkem.