Brambory zapečené s kroupama

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

125 g ječných krup
2 velké brambory
6 stroužků česneku
1 vejce
1 hrst strouhanky
majoránka
sůl
červená paprika
chilli

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 60-90 minut na mírném ohni.

  2. Po uvaření slijeme vodu a kroupy necháme trochu prochladnout.

  3. Mezitím oloupeme brambory, které pokrájíme na menší kostičky, které uvaříme do měkka. Když jsou brambory měkké, slijeme vodu a brambory smícháme s kroupama. Přidáme utřený nebo jemně nastrouhaný česnek, majoránku, sůl, papriku a chilli podle chuti.

  4. Když směs vychladne, přidáme vajíčko a strouhanku a vše promícháme.

  5. Směsí naplníme zapékací misku, kterou jsme vyložili pečicím papírem a pečeme při 200°C 35-40 minut nebo dokud povrch nezezlátne. Podáváme třeba se smaženou cibulkou, kyselým zelím nebo špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!