Rajčata v pikantním nálevu
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 250-300 g cherry rajčat (podle velikosti)
- 1-2 chilli papričky (podle velikosti)
- Na nálev do jedné 1/2litrové sklenice budeme potřebovat:
- 300 ml pomerančové šťávy
- 100 ml octa
- 5 cm dlouhou snítku rozmarýnu
- 3 cm dlouhé dřívko skořice
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
Postup Rajčata v pikantním nálevu
Postup přípravy receptu
-
Do hrnku dáme všechny suroviny na nálev a vaříme 5 minut. Poté necháme vychladit.
Do sklenice nasypeme rajčata, abychom zjistili, jaké množství se tam vejde. Zbytek uložíme do lednice.
Odměřená rajčata opláchneme, jehlou hodně propícháme a dáme do čisté sklenice.
Zalijeme chladným nálevem ve kterém jsme ponechali všechno koření, sklenici uzavřeme šroubovacím uzávěrem a necháme macerovat 4-8 týdnů v lednici.
Poté použijeme na obložení různých masových a sýrových mís, hodí se i na jednohubky.