Krémová polévka z římského salátu a lichořeřišnice (kapucín)
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 římský salát (ledový salát)
- 10-15 větších listů lichořeřišnice
- 25 g másla
- 2 PL slunečnicového oleje
- 2 stroužky česneku (oloupeme a rozpůlíme)
- 1 litr zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 2 velké brambory
- 100 ml zakysané smetany (Creme fraîche, sladká smetana)
- sůl, pepř bílý
- květy a listy lichořeřišnice na ozdobu
Postup Krémová polévka z římského salátu a lichořeřišnice (kapucín)
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Římský salát nakrájíme na větší proužky. Stroužky česneku oloupeme a rozpůlíme.
Do hrnce dáme máslo, olej, přidáme nakrájený salát, listy lichořeřišnice, kostky brambor, česnek a chvíli restujeme. Zeleninu zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a vaříme cca 20 minut.
Polévku tyčovým mixérem dohladka rozmixujeme, vmícháme zakysanou smetanu a dochutíme kořením. Na talíři ozdobíme polévku květy a nakrájenými listy lichořeřišnice