Citronové dukátky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 150 g změklého másla
- 70 g moučkového cukru
- 70 ml citronové šťávy (asi z 1,5 citronu)
- 2 lžičky citronové kůry
- 230 g hladké mouky
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- moučkový cukr na obalení
Postup Citronové dukátky
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo několik minut šleháme s cukrem do pěny, pak přimícháme citronovou šťávu a kůru, nakonec přisypeme mouku se škrobem a promícháme do hladkého těsta.
Na vále z těsta vytvarujeme 2 válečky o průměru asi 2 cm (nebo více), zabalíme do folie a na 30 min uložíme do mrazáku.
Pak vyjmeme z mrazáku, nožem nakrájíme na kolečka a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 min až začnou lehce zlátnout.
Po upečení nechte malinko zchladnout a pak obalujte v moučkovém cukru. Skladujte v uzavřené dóze, jsou velmi pikantní a křehké i po několika dnech.