Jahodová bublanina trochu jinak
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1/2 - 1 hrnek mléka
- mražené ovoce 1/2 hrnku nebo čerstvého 1 hrnek
- 1 prášek do pečiva
- 4 lžíce oleje
- 3 vejce
- citron - kůra (nemusí být)
- 2 hrnky jahod
- 1-2 kiwi (podle velikosti a chuti)
- na vymazávání plechu používám tuk
- na vysypání strouhanku
Postup Jahodová bublanina trochu jinak
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme mouku s cukrem, olej, citr. kůru, vlažné mléko.
Jahody rozmixujeme, pokud jsou čerstvé, můžeme přilít trochu mléka k jahodám, aby se lépe mixovaly. Poté je vlijeme do připravené směsi a přidáme kypřící prášek.
Vlijeme na pech a poklademe nakrájené kousky kiwi a pečeme přibližně 15-20 minut.