Kuřecí kousky naložené v kořeněné marinádě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 400 g kuřecího masa bez kůže - měla jsem 3 vykostěná stehna
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 menší mrkve
- 300 ml drůbežího vývaru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1-2 lžíce medu
- 2 žloutky
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžíce solamylu
- 1/2-1 lžička chilli
- 1 lžička kari
- 1 lžička koření Orient Grill (od Avokáda)
- worcester - nemusí být
- 1 lžíce sušené hlívy ústřičné
- 50 ml vody
- olivový olej
- petrželka
- pepř
- sůl
Postup Kuřecí kousky naložené v kořeněné marinádě
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme veškeré koření zázvor, chilli, kari, Grill koření, pepř, worcester,dále dáme sojovou omáčku, solamyl, rozdrcený česnek, žloutky, olivový olej, med, sůl, všechno promícháme a naředíme 50 ml vody.
Maso si nakrájíme na kousky, ponoříme do marinády, promícháme a dáme přes noc do lednice.
Druhý den si dáme na pánev trochu olivového oleje, na něm osmažíme cibuli, na ní dáme obsah, který jsme měli v lednici a zprudka zprvu restujeme.
Pak teplotu ztlumíme, zalijeme drůbežím vývarem a přidáme nastrouhané mrkve, promícháváme, dusíme jen tak 15 minut, doladíme chutě a zredukujeme si šťávu, buď víc, tak přidáme vývar, když míň, necháme vývar trošku vyvařit. Můžeme ozdobit petrželkou.