Rychlá rybízová bublanina pečená v remosce
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 200 ml mléka
- 150 g moučkového cukru
- 100 g hery nebo jiného tuku
- 3 vejce
- 200 g polohrubé mouky
- 150 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- trochu citronové kůry
- Ovoce na povrch:
- 350 - 400 g červeného rybízu
- 2 lžíce cukru krupice - dle potřeby
- 0,5 lžičky mleté skořice
- Na mísu remosky:
- 1 lžíce oleje
- 1,5 lžíce hrubé mouky
Postup Rychlá rybízová bublanina pečená v remosce
Postup přípravy receptu
-
Krátce rozmixujeme teplé mléko, cukr, vejce a vlažný rozpuštěný tuk. Použila jsem ponorný mixér. V jiné míse smícháme dohromady sypké ingredience, přidáme tekutou směs a vše smícháme, nebo metličkou krátce prošleháme, jen do spojení těsta. Těsto vylijeme do pečící mísy remosky, kterou jsme do 2/3 výšky potřeli olejem a vysypali hrubou moukou. Nahoru na těsto rozložíme rybíz, který jsme smíchali s cukrem a skořicí dle chuti.
Mísu přiklopíme, remosku zapneme a pečeme zhruba 50 minut. Po upečení odklopíme a po částečném zchladnutí moučník vyjmeme.