Zelené rybí placičky

Recepty, Ryby

Suroviny

Filety z tresky nebo jiné mořské ryby
brambory
pesto
červená paprika
jarní cibulka
česnek
vejce
sůl
parmazán (já měla pouze Pecorino)
strouhanka
mouka
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a dáme vařit do osolené vody.

  2. Mezitím si dáme pošírovat rybu do osoleného mléka - 5 min. necháme rybu v mléce těsně pod bodem varu. Vyjmeme a nakrájíme na kousky. Mléko nevyléváme, použijeme popř. ke zředění směsi.

  3. Uvařené brambory rozmačkáme vidličkou, přidáme k nim rybu, nadrobno nakrájenou papriku, jarní cibulku včetně natě, česnek, pesto, vejce, nastrouhaný sýr, dosolíme a vytvoříme placičky, které obalíme nejprve v mouce, pak vejci a nakonec ve strouhance smíchané s na jemno nastrouhaným parmazánem. Smažíme do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!