Thajské zelené kari
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 lžíce zelené kari pasty.
- 500 g kuřecích prsou
- 250 ml kokosového mléka
- 2 lžíce kokosové pasty
- 1 lžíce cukru
- olej
- 1 cuketa
- zázvor
- 1 limetka
- 150 g cukrového hrášku nebo fazolových lusků
- 2 lžíce rybí omáčky
- 150 g žampionů
- 60 g bambusových výhonků
- 2 chilli papričky
- citronová tráva
- bylinky (thajská bazalka, máta)
Postup Thajské zelené kari
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Žampiony na plátky, to samé cuketu. Chilli papričky nasekáme na drobno.
Rozehřejeme na woku olej (pokud nemáme wok, stačí hluboká pánev). Přidáme kuřecí maso a opečeme. Až bude opečené, tak vyjmeme.
Dále přidáme do woku cuketu a žampiony a necháme restovat 2 minuty. Přidáme kari pastu a smícháme s cuketou a žampiony. Přilijeme kokosové mléko, přidáme kokosovou pastu, nastrouhaný zázvor, rybí omáčku, pár kapek limetky a necháme pár minut provařit.
Dále přidáme chilli, bambusové výhonky, cukrový hrášek nebo fazolové lusky, citronovou trávu, bazalku a mátu nasekané na jemno, cukr, přidáme zpátky maso a necháme zase provařit 2 minuty. Servírujeme s rýží.