Thajské zelené kari

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 lžíce zelené kari pasty.
500 g kuřecích prsou
250 ml kokosového mléka
2 lžíce kokosové pasty
1 lžíce cukru
olej
1 cuketa
zázvor
1 limetka
150 g cukrového hrášku nebo fazolových lusků
2 lžíce rybí omáčky
150 g žampionů
60 g bambusových výhonků
2 chilli papričky
citronová tráva
bylinky (thajská bazalka, máta)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Žampiony na plátky, to samé cuketu. Chilli papričky nasekáme na drobno.

  2. Rozehřejeme na woku olej (pokud nemáme wok, stačí hluboká pánev). Přidáme kuřecí maso a opečeme. Až bude opečené, tak vyjmeme.

  3. Dále přidáme do woku cuketu a žampiony a necháme restovat 2 minuty. Přidáme kari pastu a smícháme s cuketou a žampiony. Přilijeme kokosové mléko, přidáme kokosovou pastu, nastrouhaný zázvor, rybí omáčku, pár kapek limetky a necháme pár minut provařit.

  4. Dále přidáme chilli, bambusové výhonky, cukrový hrášek nebo fazolové lusky, citronovou trávu, bazalku a mátu nasekané na jemno, cukr, přidáme zpátky maso a necháme zase provařit 2 minuty. Servírujeme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!