Marinované kousky kuřecích stehenních řízků v pikantní thajské omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 stehenní řízky bez kůže
Marináda:
3 lžíce ústřicové omáčky
3 lžíce sladkokyselé thajské omáčky
1 lžička chilli oleje
1 lžička slunečnicového oleje
citronová šťáva z půlky citronu
1 lžička sladké papriky
4 stroužky česneku
pepř
Na dokončení:
1 lžíce oleje
30 g másla
3 půlky barevných paprik
10 malých žampionů
1 lžíce rýžového octa
špetka cukru
2 lžičky solamylu
sůl dle potřeby
vývar dle potřeby
naťová cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme omáčky, oleje, prolisovaný česnek, papriku, pepř a citronovou šťávu. Kuřecí stehenní řízky nakrájíme a vložíme do marinády, kterou jsme připravili z uvedených surovin pečlivým promícháním. Necháme marinovat nejlépe přes noc nebo alespoň 1 hodinu.

  2. Očištěné papriky nakrájíme na proužky a žampiony na plátky. Maso vyndáme z marinády, necháme okapat a postupně vkládáme do pánve s rozehřátým olejem. Na střední teplotě opečeme ze všech stran a vyndáme stranou. Přidáme máslo a opečeme žampiony, přidáme a lehce opečeme i papriky. Vrátíme maso.

  3. Do marinády přidáme v trošce vody rozmíchaný solamyl a dochutíme rýžovým octem, cukrem, případně solí. Pokud by byla omáčka hustá, zředíme ji troškou vývaru z masa nebo jen ze zeleniny. Krátce povaříme a podáváme s rýží, posypané nasekanou cibulkovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!