Marinované kousky kuřecích stehenních řízků v pikantní thajské omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 stehenní řízky bez kůže
- Marináda:
- 3 lžíce ústřicové omáčky
- 3 lžíce sladkokyselé thajské omáčky
- 1 lžička chilli oleje
- 1 lžička slunečnicového oleje
- citronová šťáva z půlky citronu
- 1 lžička sladké papriky
- 4 stroužky česneku
- pepř
- Na dokončení:
- 1 lžíce oleje
- 30 g másla
- 3 půlky barevných paprik
- 10 malých žampionů
- 1 lžíce rýžového octa
- špetka cukru
- 2 lžičky solamylu
- sůl dle potřeby
- vývar dle potřeby
- naťová cibulka
Postup Marinované kousky kuřecích stehenních řízků v pikantní thajské omáčce
Postup přípravy receptu
-
Do misky dáme omáčky, oleje, prolisovaný česnek, papriku, pepř a citronovou šťávu. Kuřecí stehenní řízky nakrájíme a vložíme do marinády, kterou jsme připravili z uvedených surovin pečlivým promícháním. Necháme marinovat nejlépe přes noc nebo alespoň 1 hodinu.
Očištěné papriky nakrájíme na proužky a žampiony na plátky. Maso vyndáme z marinády, necháme okapat a postupně vkládáme do pánve s rozehřátým olejem. Na střední teplotě opečeme ze všech stran a vyndáme stranou. Přidáme máslo a opečeme žampiony, přidáme a lehce opečeme i papriky. Vrátíme maso.
Do marinády přidáme v trošce vody rozmíchaný solamyl a dochutíme rýžovým octem, cukrem, případně solí. Pokud by byla omáčka hustá, zředíme ji troškou vývaru z masa nebo jen ze zeleniny. Krátce povaříme a podáváme s rýží, posypané nasekanou cibulkovou natí.