Listový koláč s brynzou a kapustou
Recepty, Slané pečivoPostup Listový koláč s brynzou a kapustou
Postup přípravy receptu
-
Koláčovou formu si vymažeme olejem nebo pokropíme vodou.
Listové těsto vyválíme a přeneseme do koláčové formy. Okraje necháme lehce zvýšené.
Brynzu rovnoměrně natřeme na vyválené těsto.
Cibuli nakrájíme na pásky a orestujeme na trošce oleje. Poklademe ji na brynzu.
Kapustu nakrájíme na kousky a krátce ji podusíme na zbytku oleje z cibule. Podlijeme vodou podle potřeby. Můžeme lehce osolit. Scedíme a okapanou kapustu rozložíme na brynzu.
Troubu vyhřejem na 220 stupňů a koláč pečeme 30-40 minut. Koláč je hotový, když se těsto odlepuje od krajů a je zlatavé.
Chutě se krásně propojí a koláč je vynikající, nejlepší je teplý:-)