Krůtí marinované řízky se sýrem a paprikou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g krůtího prsního řízku vcelku
200 g Eidamu
Na marinádu:
2 vejce
3 lžíce sladké chilli omáčky
5 lžic Solamylu
1 lžička granulovaného česneku
1 menší cibule
mletý pepř
sůl
Dále:
olej na smažení
1 čerstvá kapie
150 g Eidamu

Postup přípravy receptu

  1. Maso a cibuli nakrájíme na drobné kostičky a sýr nastrouháme na hrubých slzičkách.

  2. V hlubší uzavíratelné misce dobře promícháme všechny suroviny na marinádu. Přidáme maso, sýr a cibuli a promícháme. Mísu uzavřeme a necháme, nejlépe přes noc, uležet v lednici.

  3. Další den nastrouháme sýr na jemných slzičkách, papriku drobně nakrájíme a obojí promícháme.

  4. Do pánve na rozehřátý tuk klademe pomocí lžíce odleženou masovou směs kterou vytvarujeme do tvaru řízku. Pozvolna smažíme 5 minut a poté obracečkou opatrně otočíme. Osmaženou stranu posypeme směsí sýru a papriky, pánev přiklopíme pokličkou a pozvolna smažíme dalších 5 minut.

  5. Na talíři obložíme čerstvou zeleninou. Vhodná příloha je čerstvé pečivo nebo různě upravené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!