Krůtí marinované řízky se sýrem a paprikou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g krůtího prsního řízku vcelku
- 200 g Eidamu
- Na marinádu:
- 2 vejce
- 3 lžíce sladké chilli omáčky
- 5 lžic Solamylu
- 1 lžička granulovaného česneku
- 1 menší cibule
- mletý pepř
- sůl
- Dále:
- olej na smažení
- 1 čerstvá kapie
- 150 g Eidamu
Postup Krůtí marinované řízky se sýrem a paprikou
Postup přípravy receptu
-
Maso a cibuli nakrájíme na drobné kostičky a sýr nastrouháme na hrubých slzičkách.
V hlubší uzavíratelné misce dobře promícháme všechny suroviny na marinádu. Přidáme maso, sýr a cibuli a promícháme. Mísu uzavřeme a necháme, nejlépe přes noc, uležet v lednici.
Další den nastrouháme sýr na jemných slzičkách, papriku drobně nakrájíme a obojí promícháme.
Do pánve na rozehřátý tuk klademe pomocí lžíce odleženou masovou směs kterou vytvarujeme do tvaru řízku. Pozvolna smažíme 5 minut a poté obracečkou opatrně otočíme. Osmaženou stranu posypeme směsí sýru a papriky, pánev přiklopíme pokličkou a pozvolna smažíme dalších 5 minut.
Na talíři obložíme čerstvou zeleninou. Vhodná příloha je čerstvé pečivo nebo různě upravené brambory.