Marinované kuřecí paličky s kari rýží

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

10 kuřecích paliček
lžíce mleté papriky
lžíce grilovacího koření
1/4 lžičky sušeného česneku
lžíce bylinek (tymián, libeček, petrželka)
3-4 lžíce oleje
sůl a pepř
150 ml slepičího vývaru
lžíce másla
Rýže:
1 hrnek suché rýže
2 hrnky slepičího vývaru
1 malá mrkev
lžíce petrželky
lžička kari koření
sůl a pepř
lžička másla

Postup přípravy receptu

  1. Paličky osolíme a opeříme. Ostatní koření a bylinky dáme do mísy, přidáme olej a promícháme. V marinádě obalíme paličky a necháme uležet přes noc nebo alespoň 2 hodiny. Uleželé paličky vyklopíme do rozehřáté pánve a opečeme ze všech stran. Podlijeme vývarem a v troubě dopečeme. Nakonec do šťávy přidáme máslo.

  2. Rýži důkladně propláchneme studenou vodou a dáme do pekáčku, zalijeme vývarem, přidáme sůl, pepř, petrželku, kari koření, na jemno nastrouhanou malou mrkev a máslo. Promícháme a upečeme v troubě nebo v remosce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!