Marinované kuřecí paličky s kari rýží
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 10 kuřecích paliček
- lžíce mleté papriky
- lžíce grilovacího koření
- 1/4 lžičky sušeného česneku
- lžíce bylinek (tymián, libeček, petrželka)
- 3-4 lžíce oleje
- sůl a pepř
- 150 ml slepičího vývaru
- lžíce másla
- Rýže:
- 1 hrnek suché rýže
- 2 hrnky slepičího vývaru
- 1 malá mrkev
- lžíce petrželky
- lžička kari koření
- sůl a pepř
- lžička másla
Postup Marinované kuřecí paličky s kari rýží
Postup přípravy receptu
-
Paličky osolíme a opeříme. Ostatní koření a bylinky dáme do mísy, přidáme olej a promícháme. V marinádě obalíme paličky a necháme uležet přes noc nebo alespoň 2 hodiny. Uleželé paličky vyklopíme do rozehřáté pánve a opečeme ze všech stran. Podlijeme vývarem a v troubě dopečeme. Nakonec do šťávy přidáme máslo.
Rýži důkladně propláchneme studenou vodou a dáme do pekáčku, zalijeme vývarem, přidáme sůl, pepř, petrželku, kari koření, na jemno nastrouhanou malou mrkev a máslo. Promícháme a upečeme v troubě nebo v remosce.