Pad Thai (thajské národní jídlo)
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuřecí prso
- slunečnicový olej
- 2 vejce
- 1 červená cibule
- 2 chilli papričky
- 1 jarní cibulka
- cukr
- 2 stroužky česneku
- zázvor
- rybí omáčka
- sójová omáčka
- tamarindová omáčka
- sójové výhonky
- arašídy
- rýžové nudle
Postup Pad Thai (thajské národní jídlo)
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
Všechnu zeleninu (červenou cibuli, jarní cibulku, chilli papričky, česnek, zázvor) nakrájíme na tenké plátky a zázvor nastrouháme. Arašídy rozdrtíme na menší kousky.
Na wok (pokud nemáte wok, použijte normální hlubší pánev) přidáme kapku oleje, necháme rozpálit a přidáme kuřecí maso. Pár vteřin opékáme, přidáme vejce, pořádně s masem promícháme a přidáme červenou cibuli, jarní cibulku, chilli a chvilku restujeme. Dále přidáme špetku cukru, česnek a zázvor a opět promícháme.
Nakonec přidáme lžíci rybí omáčky, lžíci tamarindové omáčky a dvě lžíce sójové omáčky. Přidáme předem uvařené nudle podle návodu na obalu a pořádně promícháme se směsí. Servírujeme do hluboké misky, posypeme arašídy a sójovými výhonky. Nakonec můžeme zakápnout limetou pro svěží chuť, ale nemusí být.