Pad Thai (thajské národní jídlo)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuřecí prso
slunečnicový olej
2 vejce
1 červená cibule
2 chilli papričky
1 jarní cibulka
cukr
2 stroužky česneku
zázvor
rybí omáčka
sójová omáčka
tamarindová omáčka
sójové výhonky
arašídy
rýžové nudle

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na tenké plátky.

  2. Všechnu zeleninu (červenou cibuli, jarní cibulku, chilli papričky, česnek, zázvor) nakrájíme na tenké plátky a zázvor nastrouháme. Arašídy rozdrtíme na menší kousky.

  3. Na wok (pokud nemáte wok, použijte normální hlubší pánev) přidáme kapku oleje, necháme rozpálit a přidáme kuřecí maso. Pár vteřin opékáme, přidáme vejce, pořádně s masem promícháme a přidáme červenou cibuli, jarní cibulku, chilli a chvilku restujeme. Dále přidáme špetku cukru, česnek a zázvor a opět promícháme.

  4. Nakonec přidáme lžíci rybí omáčky, lžíci tamarindové omáčky a dvě lžíce sójové omáčky. Přidáme předem uvařené nudle podle návodu na obalu a pořádně promícháme se směsí. Servírujeme do hluboké misky, posypeme arašídy a sójovými výhonky. Nakonec můžeme zakápnout limetou pro svěží chuť, ale nemusí být.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!