Drůbeží játra smažená v česnekovém těstíčku s bylinkama
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g drůbežích jater
- 2 vejce
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce smetany
- hladká mouka dle potřeby
- 1 lžička majoránky
- 1 lžíce pažitky
- 1 lžička libečku
- 1 lžička celerové natě
- 1 lžička kopru
- sůl
- olej
Postup Drůbeží játra smažená v česnekovém těstíčku s bylinkama
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uděláme v misce těstíčko z vajec, česneku, smetany a bylinek, osolíme a dáme tolik mouky, abychom měli těstíčko tak akorát, rozšleháme ho a necháme odpočinout.
Mezitím si připravíme játra na porce, odstraníme blány, omyjeme a necháme okapat, pak je namočíme do těstíčka. Dáme si rozehřát olej v pánvi a větší lžící nabíráme porce s těstíčkem a dáváme osmažit, můžeme na každou porci, než jí otočíme přidat lžičku těstíčka.
Opečeme z obou stran, raději 2x opakujeme, aby se nám játra pěkně prosmažily.