Drůbeží řízky s dečkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g drůbežích prsou bez kosti
150 g strouhaného sýru Eidam (30%)
3 vejce vařená natvrdo (jemně pokrájená)
2 menší jarní cibulky
2 lžíce majolky
3 stroužky třeného česneku (používám domácí česnekovou pastu - 2 lžičky)
5 cherry rajčat oválných, nakrájených na menší kousky
1 lžička soli, pepře 4 barev a sladké papriky (kdo rád, může použít i pálivou)
1 lžíce olivového oleje
3 lžíce rostlinného oleje na potření pekáče nebo plechu
30 g sekané čerstvé petrželky a pažitky
kdo chce, může přidat trochu tymiánu nebo rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Prsa osušíme papírovou utěrkou a z obou stran osolíme, opepříme a posypeme sladkou paprikou. Uložíme nejlépe přes noc do lednice a pokud pospícháte, stačí nechat 20 minut marinovat.

  2. V menší misce smícháme zbylé ingredience a 50 g sýra a dle chuti osolíme a opepříme.

  3. Po 20 minutách, kdy se maso marinovalo, ho položíme na vymaštěný plech a pokryjeme vrstvou směsi, kterou jsme připravili do misky. Nakonec celé zasypeme zbytkem strouhaného sýra (100 g).

  4. Plech vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 ℃ a pečeme zhruba 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!