Drůbeží řízky s dečkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g drůbežích prsou bez kosti
- 150 g strouhaného sýru Eidam (30%)
- 3 vejce vařená natvrdo (jemně pokrájená)
- 2 menší jarní cibulky
- 2 lžíce majolky
- 3 stroužky třeného česneku (používám domácí česnekovou pastu - 2 lžičky)
- 5 cherry rajčat oválných, nakrájených na menší kousky
- 1 lžička soli, pepře 4 barev a sladké papriky (kdo rád, může použít i pálivou)
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce rostlinného oleje na potření pekáče nebo plechu
- 30 g sekané čerstvé petrželky a pažitky
- kdo chce, může přidat trochu tymiánu nebo rozmarýnu
Postup Drůbeží řízky s dečkou
Postup přípravy receptu
-
Prsa osušíme papírovou utěrkou a z obou stran osolíme, opepříme a posypeme sladkou paprikou. Uložíme nejlépe přes noc do lednice a pokud pospícháte, stačí nechat 20 minut marinovat.
V menší misce smícháme zbylé ingredience a 50 g sýra a dle chuti osolíme a opepříme.
Po 20 minutách, kdy se maso marinovalo, ho položíme na vymaštěný plech a pokryjeme vrstvou směsi, kterou jsme připravili do misky. Nakonec celé zasypeme zbytkem strouhaného sýra (100 g).
Plech vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 ℃ a pečeme zhruba 25 minut.