Mini žitné chlebíčky s lososem, tuňákem, vejci, lučinou a koprem

Recepty, Ostatní

Suroviny

150-200 g plátků uzeného lososa
1 větší lučina (s pažitkou nebo žervé + bylinky)
1 lžička rozmačkaného tuňáka (ale olej z tuňáka nedávám)
3 vejce
pažitka
kopr
tmavý žitný chléb
na ozdobu černý kaviár
(jikry z hunáčka severního)
čerstý mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Žitný chléb nakrájíme na čtverečky asi 10 x10 cm, neb dle každého z Vás.

  2. Vajička, uvařená natvrdo, nakrájíme na plátky.

  3. Chléb pomažeme lučinou, kterou malinko opepříme čerstvým pepřem a rozmícháme se lžičkou drceného tuňáka.

  4. Poté posypeme pažitkou, nebo nasekanou natí z jarních cibulek, poklademe plátky uzeného lososa a nahoru pokladame plátky vařených vajec. Vše ozdobíme trošinkou černého kaviáru. Až nahoru položíme snítky kopru. Podáváme k vínu, apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!