Kuřecí závitky s bylinkovo-mandlovou nádivkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 vykostěná kuřecí stehna
- 2 rohlíky
- 2 vejce
- 30 g oloupaných nahrubo nasekaných mandlí
- sůl
- pepř
- muškátový květ
- kmín
- hrst bylinek (petrželka, pažitka, libeček, medvědí česnek)
- máslo
Postup Kuřecí závitky s bylinkovo-mandlovou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, lehce osolíme, opepříme a necháme chvíli v klidu.
Připravíme nádivku: rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do misky, přidáme žloutky, oprané nasekané bylinky, sůl, pepř a muškátový květ a promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme opatrně do nádivky.
Na každý plátek masa dáme velkou lžíci nádivky a maso zavineme. Nemusíme závitky nijak zpevňovat, jen je naskládáme těsně vedle sebe do máslem vymazaného pekáčku. Závitky navrchu osolíme, posypeme kmínem a na každý položíme plátek másla. Dáme péci při 220°C asi 40 minut dozlatova, občas můžeme přelít vypečenou šťávou. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.