Losos se salátem z těstovinové rýže a holandskou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- filet z lososa (množství podle počtu strávníků)
- sůl
- petrželka
- olivový olej
- kousek másla
- Na salát:
- rýže (těstovinová)
- salátová okurka
- 1/2 bulvy fenyklu
- 2 jarní cibulky
- čerstvý kopr
- olivový olej
- bílý vinný ocet
- sůl
- špetka cukru
- Holandská omáčka viz. poznámka
Postup Losos se salátem z těstovinové rýže a holandskou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Lososa osolíme a obalíme v posekané petrželce nebo jiných bylinkách, které máme rádi.
Těstovinovou rýži si uvaříme na skus, slijeme, propláchneme studenou voudou, necháme okapat.
Do mísy si nakrájíme na drobno okurku, fenykl a jarní cibulky, přidáme těstovinovou rýži, kopr a promícháme se zálivkou.
Lososa opečeme na olivovém oleji s troškou másla, podáváme s holandskou omáčkou a připraveným salátem.