Vepřová játra na zeleném pepři
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 400 g vepřových jater
- 2 jarní cibulky - bílá část
- 150-200 ml silného masového vývaru
- 2-4 lžičky nakládaného zeleného pepře
- lžíce sádla
- sůl
- Na obalení:
- hladká mouka
- špetka mleté papriky
- špetka mletého pepře
- špetka mletého kmínu
Postup Vepřová játra na zeleném pepři
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a nakrájíme na cca 1-1,5 cm plátky. Rozehřejeme sádlo a plátky jater obalená ve směsi mouky a koření opékáme zprudka cca 1-2 minuty z každé strany. Vytáhneme, osolíme a uchováme v teple, nejlépe v alobalu.
Do pánve po játrech přidáme nasekanou cibulku a necháme zpěnit. Zalijeme vývarem a provaříme. Pokud se omáčka bude zdát řídká, zahustíme ji trochou solamylu v malém množství vody.
Přisypeme zelený pepř a omáčku dochutíme. Vrátíme zpět játra i se šťávou, kterou pustila a společně prohřejeme. Podáváme s rýži nebo hranolky.