Kuřecí prsa s medovým citronem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsa
- 1 větší citron
- plátky schwarzwaldské šunky nebo jiné sušené
- med (může být jakýkoliv, já použila med ze smrkových výhonků)
- 3 větší stroužky česneku
- 150 ml smetany
- 100 ml bujónu nebo vývaru
- citronový pepř (pokud nemáte, nic se neděje, dejte černý čerstvě nadrcený)
- kousek másla
- čerstvá šalvěj a
- dobromysl
- sůl
Postup Kuřecí prsa s medovým citronem
Postup přípravy receptu
-
Každé prso rozdělíme podélně na dva plátky, osolíme, bohatě opepříme, poklademe každý dvěma lístky šalvěje a zabalíme do plátku šunky. Můžeme připnout párátkem. Vyskládáme do pekáčku.
Citron nakrájíme na kolečka cca půl cm a každý potřeme zlehka medem. Zastrkáme je mezi maso, posypeme dobromyslí, stroužky přepůlíme a taky přidáme, poklademe plátky másla a vložíme přiklopené do trouby rozpálené na 200°C. Asi po 15-ti minutách podlijeme vývarem, odklopíme a pečeme ještě 25 minut. Občas maso přelijeme výpečkem.
Pak maso vyndáme, udržujeme teplé, do šťávy rozmačkáme měkký česnek a přilijeme smetanu. Vrátíme zpět do trouby a necháme provařit a trochu zredukovat. Dochutíme a nakonec vrátíme na chvíli prohřát maso a je hotovo. Podávala jsem s brambory.