Šoférský guláš pro Danielu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové plece
3 větší cibule
3 lžičky drceného kmínu
10 kuliček celého pepře
1 lžička mletého pepře
1/2 kostky masoxu nemusí být
sůl podle chuti
sádlo nebo olej pod cibuli
5-6 stroužků česneku
1-2 lžíce hladké mouky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nahrubo a na sádle ji osmažíme hodně dohněda. Přidáme na kostky nakrájené, hodně okmínované maso a ze všech stran restujeme, až pustí šťávu.

  2. Zalijeme vodou, přidáme celý pepř (nejlépe ve vajíčku na čaj, abychom ho nemuseli vytahovat z jídla), česnek, masox, sůl a dusíme doměkka.

  3. Když je maso měkké, zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a provaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!