Drožďové knedlíky s cibulkou

Recepty, Přílohy

Suroviny

2 kostky droždí
4 rohlíky
1 cibule
70 g anglické slaniny
3 vejce
3 lžíce krupičky
3-4 lžíce hladké mouky
1/2 - 3/4 hrnku mléka
1/4 lžičky kypřícího prášku
sůl
petrželka
----
krájená cibule
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno. Slaninu opečeme a přidáme cibuli. Když zesklovatí, nadrobíme droždí a necháme rozpustit. Smažíme, až směs začne vonět a oddělovat se od tuku. Přilijeme trochu mléka a zamícháme až se vše spojí a odstavíme z tepla. Necháme vychladnout.

  2. Přidáme vejce, krupičku, nakrájené rohlíky, prášek petrželku, sůl a mouku. Vytvoříme těsto a mokrýma rukama tvoříme menší koule. Do vařící osolené vody vhazujeme knedlíky a vaříme cca 10 minut (podle velikosti). Uvařené knedlíky podáváme polité nakrájenou a osmaženou cibulí a třeba se sladkokyselým zelím jako já.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!