Asijská kachní prsa
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kachní prsa s kůží bez kosti
- citrónová tráva
- mrkev
- cuketa
- bílé hlávkové zelí
- červená paprika
- houby houževnatec nebo jidášovo ucho
- česnek
- sójová omáčka
- rybí omáčka
- sezamový olej
- rýžový (nebo jiný rostlinný) olej
- sůl
- škrob
Postup Asijská kachní prsa
Postup přípravy receptu
-
Kůži na mase nařežeme do mřížky, osolíme a naložíme do směsi sójové a rybí omáčky s nakrájenou citrónovou trávou, necháme alespoň hodinu marinovat.
Mezitím na rozpáleném oleji (ne sezamovém) opečeme pokrájenou zeleninu s houbami, kterou mícháme cca 8 - 10 minut na skus, přidáme posekaný česnek a zalijeme sójovou a rybí omáčkou rozmíchanou se škrobem. Ochutíme sezamovým olejem, popř. dosolíme.
Maso vložíme na rozpálenou pánev kůží dolů a nasucho opékáme do hněda a pak obrátíme a opečeme i z druhé strany. Poté vložíme na pekáčku do rozpálené trouby na 200°C a pečeme ještě 15 minut.
Maso nakrájíme na plátky a podáváme na zelenině s rýží nebo nudlemi.