Hned křehké vanilkové rohlíčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

600 g hladké mouky
400 g hery
80 g cukr moučka
200 g mletých vlašských ořechů
4 žloutky
2 vanilkové cukry
1 citron (kůru)
moučkový cukr
vanilkový cukr na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme i s citronovou kůrou, vypracované těsto dáme odpočinout v alobalu alespoň na 3 hodiny do lednice.

  2. Poté si na pečící papír vyvalujeme rohlíčky a pečeme na 170°C. Že jsou hotové poznáme podle spodku rohlíčku, jestli už je hnědý.

  3. Necháme chvíli na plechu vychladnout a poté obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým a ukládáme do krabice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!