Hned křehké vanilkové rohlíčky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 600 g hladké mouky
- 400 g hery
- 80 g cukr moučka
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 4 žloutky
- 2 vanilkové cukry
- 1 citron (kůru)
- moučkový cukr
- vanilkový cukr na obalení
Postup Hned křehké vanilkové rohlíčky
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny smícháme i s citronovou kůrou, vypracované těsto dáme odpočinout v alobalu alespoň na 3 hodiny do lednice.
Poté si na pečící papír vyvalujeme rohlíčky a pečeme na 170°C. Že jsou hotové poznáme podle spodku rohlíčku, jestli už je hnědý.
Necháme chvíli na plechu vychladnout a poté obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým a ukládáme do krabice.