Drožďové knedlíčky - zavářka do polévek
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 plátek másla 1 cm silný
- 1 malá cibule
- 1 kostka droždí (42 g)
- 1 lžička granulovaného česneku
- 1 sklenička mléka
- ½ skleničky strouhanky
- (1 sklenička=1dl)
Postup Drožďové knedlíčky - zavářka do polévek
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku na rozehřátém másle orestujeme do sklovita drobně nakrájenou cibuli.
Přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání necháme rozpustit. Když se začne mírně přichytávat k okrajům kastrůlku, přidáme mléko, promícháme a necháme přejít varem.
Odstavíme ze sporáku, přidáme česnek, sůl a strouhanku a umícháme těstíčko ne moc tuhé konzistence.
Větší talíř navlhčíme vodou, kávovou lžičkou nabíráme z kastrůlku těstíčko a klademe na talíř menší hromádky.
Z nich mezi navlhčenými dlaněmi tvarujeme knedlíčky o průměru cca 2 cm (vařením trochu nabudou), ty pak hromadně zaváříme ve vývaru 5-8 minut, než vyplavou.