Rychlá kuřecí polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 4 mrkve
- 1 litr hotového kuřecího vývaru
- Bešamel:
- 500 ml mléka
- 2 bobkové listy
- špetka muškátového ořechu
- mořská sůl a bílý pepř
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
Postup Rychlá kuřecí polévka
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa spolu s mrkví vařte cca 20 min na mírném ohni v hotovém kuřecí vývaru (já jsem použila z důvodu časové tísně doporučený tekutý od Gallina Blanca). Uvařené maso a mrkev vyjměte z vývaru, maso natrhejte na kousky a mrkev rozmixujte do hladka.
Poté maso a mrkvové pyré vraťte do kuřecího vývaru a pomalu zahustěte bešamelem. Nechte vše povařit na mírném ohni, aby se ingredience propojily.
Bešamel: 1. Ve středně velkém hrnci rozpusťte na mírném ohni máslo. Pak ho zasypte hladkou moukou, důkladně promíchejte metličkou a nechte asi minutu zasmahnout. 2. Zalijte mlékem, přidejte koření a za stálého míchání přiveďte k varu. Míchejte, dokud směs nezíská hustotu a konzistenci omáčky (může to trvat 10 až 15 minut).