Květákovo-pórková polévka a drožďové knedlíčky s koprem

Recepty, Polévky

Suroviny

½ menšího květáku
1 menší pórek
1 cibule
1 mrkev
2 stroužky česneku
3 brambory
1 gelový zeleninový bujon
sůl
pepř
1.5 l vody
olej
1 lžíce instantní jíšky, bude-li potřeba
zelená nať z jarní cibulky
Knedlíčky:
1 balení droždí
1 lžíce másla
1 malá cibule
2 stroužky česneku
1 vejce
sůl
pepř
strouhanka
1 lžíce kopru

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky, pórek podél rozřízneme a oboje propláchneme pod tekoucí vodou. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, cibuli na drobno, mrkev a nať jarní cibulky na slabá kolečka, česnek prolisujeme, kopr nasekáme, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.

  2. Na troše oleje osmažíme cibulku, přidáme ostatní zeleninu, osolíme, opepříme, chvilku podusíme (stačí 2-3 minuty), zalijeme horkou vodou s bujonem a vaříme do změknutí zeleniny.

  3. Mezitím připravíme knedlíčky. Na pánvi s máslem osmažíme na drobno nakrájenou cibuli do sklovita, přidáme rozdrobené droždí, osolíme, opepříme, necháme ho rozpustit a mícháme, dokud se nezačne drobit. Odstavíme a necháme částečně vychladnout.

  4. Nakonec přidáme vejce, česnek, kopr a zahustíme strouhankou tak, aby se daly tvrovat knedlíčky. Vaříme je cca 6-7 minut.

  5. Servírujeme zdobené zelenou natí jarní cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!