Květákovo-pórková polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g květáku
150 g pórku
1 malá mrkev
40 g másla
30 g hrubé mouky nebo krupice
sůl
pepř mletý
1 stroužek česneku nebo muškátový květ, dle chuti
cca 1 l vývaru
1 vejce
celerová nať nebo bylinky dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném másle osmažíme malou hrubě nastrouhanou mrkev, ke které přidáme osmažit do povadnutí i na kolečka pokrájený pórek a vše následně zasypeme hrubou moukou, kterou s mrkví a pórkem ještě chvíli za stálého míchání osmažíme.

  2. Vše následně zalijeme vývarem, přidáme růžičky květáku, dochutíme solí, pepřem, česnekem nebo špetkou muškátového květu a přivedeme k varu.

  3. Vaříme do změknutí květákových růžiček na skus, ty v polévce rozmačkáme šťouchadlem na menší kusy (ne na kaši).

  4. Nakonec vmícháme do polévky rozklepnuté vejce, krátce provaříme, přidáme dle chuti celerovou nať nebo bylinky a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!