Falešná škvarková pomazánka z pohanky

Recepty, Pomazánky

Suroviny

1/4 hrnku pohanky
2 hrnky vody
1 cibule (středně velká)
olej (na osmažení cibule)
3-4 stroužky česneku
1 lžíce hořčice
3 lžíce olivového oleje (do pomazánky)
sůl
pepř
majoránka
2 kyselé okurky (menší)

Postup přípravy receptu

  1. 1/4 hrnku pohanky uvaříme ve dvou hrncích vody do úplného vyvaření vody. Odstavíme, necháme vychladit.

  2. Na trošce olivového oleje osmažíme hodně dozlatova cibuli, až během smažení přidáme nadrobno nakrájený česnek.

  3. Osmaženou cibuli a česnek dáme do uvařené pohanky, přidáme hořčici, majoránku, sůl a pepř podle chuti. Vše promixujeme tyčovým mixérem, ale jen malinko, ne na úplnou kaši.

  4. Pomazánka by měla nejen chutnat, ale také trochu vypadat, jako škvarková.

  5. Nakonec přimícháme nadrobno nakrájené kyselé okurky. Je lépe nechat pomazánku vychladit. Vychlazená chutná lépe.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!