Štrúdl podle mé babičky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 g hladké mouky
- 1 vejce
- 8 lžic vlažné vody
- 2 lžíce octa
- 100 g másla nebo Hery
- 5 jablek
- skořice (podle chuti)
- cukr (může být i nemusí)
- 4 lžíce citronové šťávy
- olej na vymazání plechu
- 1 vejce na potření
Postup Štrúdl podle mé babičky
Postup přípravy receptu
-
Mouku, vlažnou vodu s octem,citronovou šťávu, heru a vejce smícháme v těsto. Podle potřeby přidáváme mouku nebo naopak vodu.
Až budeme mít těsto zpracované, přiklopíme jej hrncem (nahřátým), aby se trochu zapařilo.
Mezitím si nastrouháme jablka, přidáme skořici a cukr (může být i vanilkový).
Vrátíme se opět k těstu a vyválíme si placku, zabalíme do ní polovinu jablek a dáme na plech (pozn.: a druhou polovinu dáme do druhé nohavice!:D).
Pečeme na 180°C do zlatava a mezitím potíráme vejcem.