Zeleninová česnekačka na chřipky a nachlazení
Recepty, PolévkySuroviny
- klobása (párek, salám Vysočina - co najdeme doma)
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 menší celer
- 1 větší cibule (já dávám červenou)
- libeček
- petrželka
- máslo
- 2 vejce
- 3 menší brambory
- cca 3 stroužky českého česneku
- kmín
- sůl
- majoránka
- pepř
- 2 kostky masoxu
Postup Zeleninová česnekačka na chřipky a nachlazení
Postup přípravy receptu
-
Mrkev, petržel, celer, cibuli a klobásu nakrájíme nadrobno, dáme do hrnce a osmahneme na másle. Zalijeme vodou, k tomu přidáme nakrájené brambory, masox, kmín, sůl, majoránku, pepř a necháme vařit, dokud brambory a zelenina nezměknou.
Poté stáhneme vařič, přidáme rozkvedlané vejce, prolisované česneky a nadrobno nasekaný libeček. Pozvolna chvilku vaříme, dokud se neuvaří vejce, pak přidáme petrželku nebo pažitku.
Naposledy ochutnáme a podle potřeby ještě dochutíme kořením, solí, masoxem.