Krkovičkův hovězí guláš na divoko
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 PL sádla
- 100 g uzeného bůčku nebo špeku
- 4 střední cibule
- 4 bobkové listy
- 8 kuliček jalovce
- 10 kuliček celého pepře
- 750 g hovězího masa
- sladká paprika
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- 1 červená kapie
- 1 žlutá kapie
- 1 zelená kapie
- 1 panák rumu
- 3 nakládané okurky
- 1 malý rajský protlak
- houby
- chilli papričky
- silný vývar (z kostí)
- sůl
- pepř
- majoránka
- mouka na zahuštění
Postup Krkovičkův hovězí guláš na divoko
Postup přípravy receptu
-
Na rozpuštěném špeku a sádle restujeme do tmavší barvy cibuli přidáme na kostky nakrájené hovězí maso (kližku), bobkový list, jalovec a celý pepř.
Až se maso zatáhne, zaprášíme sladkou paprikou, promícháme, podlijeme trochu vývarem.
Přidáme veškeré suroviny (majoránku až na konec), co nám zbyly, důkladně zamícháme a dáme péct do změknutí masa do trouby, za občasného podlévání. Pokud je potřeba, tak zahustíme a dochutíme.
Masa a cibuli dávám v poměru 1:1 (stejná hromada již pokrájeného masa a stejná hromada již pokrájené cibule).