Candát v mandlové krustě
Recepty, RybySuroviny
- 3 porce candáta
- 1 vejce
- 1 lžíce hladké mouky (použila jsem cca 15 g špaldové)
- plátky mandlí dle potřeby
- olivový olej
- koření na ryby
- sůl
- bylinky dle potřeby
Postup Candát v mandlové krustě
Postup přípravy receptu
-
Rybku alespoň půl dne předem naložte - já jsem si na ni v hmoždíři udělala pesto z bylinek (tymián, rozmarýn, bazalka, lichořeřišnice), olivového oleje, citronového pepře a hrubozrnné soli, ale jeho složení si můžete uzpůsobit dle vlastní fantazie.
V době přípravy pak rozšlehejte jedno vejce s uvedeným množstvím mouky na kašičku, ve které pak rybu namočte a ihned obalte v plátcích mandlí. Pečte v troubě předehřáté na 180°C, na plechu vyloženém pečícím papírem, a to přibližně 20 minut.