Candát v mandlové krustě

Recepty, Ryby

Suroviny

3 porce candáta
1 vejce
1 lžíce hladké mouky (použila jsem cca 15 g špaldové)
plátky mandlí dle potřeby
olivový olej
koření na ryby
sůl
bylinky dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Rybku alespoň půl dne předem naložte - já jsem si na ni v hmoždíři udělala pesto z bylinek (tymián, rozmarýn, bazalka, lichořeřišnice), olivového oleje, citronového pepře a hrubozrnné soli, ale jeho složení si můžete uzpůsobit dle vlastní fantazie.

  2. V době přípravy pak rozšlehejte jedno vejce s uvedeným množstvím mouky na kašičku, ve které pak rybu namočte a ihned obalte v plátcích mandlí. Pečte v troubě předehřáté na 180°C, na plechu vyloženém pečícím papírem, a to přibližně 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!