Lasagne con carne macinata
Recepty, TěstovinySuroviny
- 12 plátků Lasagne
- 0,5 l rajčatové šťávy (ne protlak)
- 0,5 kg rajčat (nejlépe masitých bez jadýrek)
- 0,5 kg mletého masa mix (vepřové/hovězí)
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 pl sušené bazalky (zarovnaná) nebo hrstku čerstvých lístků pokrájených
- 70 g másla
- 70 g hladké mouky
- 200 ml mléka
- špetka muškátového oříšku
- 100 g sýr Parmazán (Gran Moravia)
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup Lasagne con carne macinata
Postup přípravy receptu
-
V hlubší pánvi si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté, které rozmícháme a necháme zatáhnout. Přihodíme pokrájená oloupaná rajčata, rozetřený česnek, bazalku, zalejeme vodou a necháme dusit dokud rajčata nebudou měkká.
Mezi tím si můžeme do rendlíčku připravit bešamel (máslo rozehřejeme, přisypeme mouku a necháme zapražit. Za stálého míchání metličkou přiléváme mléko dokud nám nevznikne hladká omáčka. Pak už jen dáme špetku muškátového oříšku nebo květu.)
Když jsou rajčata měkká přilijeme rajčatovou šťávu, dosolíme a dopepříme. Pokud se vám zdá kyselá můžete dosladit cukrem.
Do pekáčku na dno nalijeme slabší vrstvu rajčatové omáčky, naskládáme vrstvu lasagní pak zase vrstvu rajčatové omáčky, vrstvičku bešamelu a zasypeme nastrouhaným sýrem. Postup opakujeme.
Poslední vrchní vrstva je z bešamelu. Dáme do trouby na 180°C na 35 - 40 minut.