Lasagne z remosky
Recepty, TěstovinySuroviny
- 500 g lasagní
- Bešamel:
- 1/8 másla
- 1 l mléka
- 2 plné PL mouky hladké
- muškátový oříšek
- sůl
- Masová směs:
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- olej,
- 400 g mletého masa
- plechovka loupaných rajčat (kousky)
- sterilované lečo -1 sklenice 0,7 l
- sůl
- koření
Postup Lasagne z remosky
Postup přípravy receptu
-
Uděláme masovou směs. No oleji zesklovatíme cibuli a česnek, přidáme maso a orestujeme. Potom dáme ostatní suroviny, koření dle chuti a sůl. Necháme chvíli povařit a odstavíme, směs je trochu řídká.
Vyrobíme bešamel. Do rozpuštěného másla dáme mouku a uděláme světlou jíšku, potom do ní přidáme mléko a nastrouháme špetku muškátového oříšku, osolíme. Mícháme, až vznikne hladká omáčka.
Do remosky nalijeme na dno bešamel, potom dáváme jednu vrstvu lasagní, bešamelu a směsi, až dojdou suroviny. Nakonec dáváme lasagne a na ně bešamel.
Pečeme v remosce 45 minut. Pár minut před koncem pečení můžeme dát nahoru sýr a dopéct.