Lasagne z remosky

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g lasagní
Bešamel:
1/8 másla
1 l mléka
2 plné PL mouky hladké
muškátový oříšek
sůl
Masová směs:
1 větší cibule
4 stroužky česneku
olej,
400 g mletého masa
plechovka loupaných rajčat (kousky)
sterilované lečo -1 sklenice 0,7 l
sůl
koření

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme masovou směs. No oleji zesklovatíme cibuli a česnek, přidáme maso a orestujeme. Potom dáme ostatní suroviny, koření dle chuti a sůl. Necháme chvíli povařit a odstavíme, směs je trochu řídká.

  2. Vyrobíme bešamel. Do rozpuštěného másla dáme mouku a uděláme světlou jíšku, potom do ní přidáme mléko a nastrouháme špetku muškátového oříšku, osolíme. Mícháme, až vznikne hladká omáčka.

  3. Do remosky nalijeme na dno bešamel, potom dáváme jednu vrstvu lasagní, bešamelu a směsi, až dojdou suroviny. Nakonec dáváme lasagne a na ně bešamel.

  4. Pečeme v remosce 45 minut. Pár minut před koncem pečení můžeme dát nahoru sýr a dopéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!