Lasagne III

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g mletého masa mix
1 malý rajský protlak
1 cibule
4 stroužky česneku
bazalka
oregano
grilovací koření
sůl, pepř
cukr
olivový olej
50 g másla
50 g hladké mouky
500 ml mléka
200 g Eidamu
omáčka Panzani
6 ks rajčat
balení lasagní

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso, česnek a restujeme dozlatova. Osolíme, opepříme a přidáme malou lžičku grilovacího koření, bazalku a oregano. Dále přidáme rajský protlak a necháme chvilku restovat. Mezitím vymažeme pekáč olejem a nakrájíme na dno rajčata na kolečka. K masu nalijeme omáčku Panzani a podle chuti můžeme dosladit cukrem.

  2. Dále připravíme bešamel. Rozpustíme máslo a zasypeme moukou, uděláme tzv. jíšku. Zalijeme mlékem, osolíme, opepříme a vaříme do zhoustnutí. Konzistence je o trochu řidší, než když vaříme pudink.

  3. Na dně pekáče máme rajčata a začneme vrstvit: lasagne - masová směs - bešamel... Poslední vrstva by měla být pokryta masovou směsí, ale já zakončila tím, že jsem dala lasagně, zalila bešamelem a posypala sýrem. Dáme péct na 180° cca 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!