Francouzský camembert zabalený v bramborákové peřince
Recepty, Mikrovlnná troubaSuroviny
- 1 sýr typu francouzského Camembertu Normandia (200 g)
- 5 středních brambor
- 1-2 vejce (dle velikosti)
- 5 stroužků česneku (množství ale dle chuti) prolisovaných
- 1 cibule – (nakrájená na hrubší kousky)
- sůl
- majoránka
- pepř dle chuti
- sádlo
Postup Francouzský camembert zabalený v bramborákové peřince
Postup přípravy receptu
-
Očištěné brambory nastrouháme na větších slzičkách, přidáme vejce, česnek, cibuli a ostatní koření – se solí spíš opatrně, sýr je slaný.
Promícháme a necháme odležet, odlijeme jen tolik vody, aby nesahala nad povrch směsi.
V zapékací misce rozpálíme sádlo, dno vyložíme bramborákovou směsí. Sýr nakrájíme na tenké proužky a pokryjeme směs. Překryjeme zbytkem těsta.
Dáme do mikrovlnky a zapečeme na 500 W asi 50 minut do zrůžovění.
Jde to určitě i v troubě.
Na pánvi bych to asi nedělala, tam by se to mohlo roztéci, protože obracení nedoporučuju.
Původní sýr v receptu byl kozí s plísní od kamarádky, já použila tento. (Kozí jsme snědli jinak.)