Lasagne po španělsku
Recepty, TěstovinySuroviny
- Rajčatová omáčka:
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 malá červená paprika
- 2 stroužky česneku
- 500 g mletého masa
- 4 velká rajčata - oloupaná
- 5 lžic rajčatového protlaku
- 3 lžíce červeného vína
- sušená bazalka
- sůl
- pepř
- Sýrová omáčka:
- 50 g másla
- 50 g mouky
- 600 ml mléka
- 125 g tvrdého sýra na strouhání
- 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
- 150 g tvrdého sýra na strouhání (na závěrečné posypání)
- cca 12 listů vaječných těstovinových lasagní
Postup Lasagne po španělsku
Postup přípravy receptu
-
Rajčatová omáčka: Olej, česnek a jemně nasekanou papriku necháme osmažit. Vmícháme nakrájené mleté maso, po zhnědnutí masa přidáme nakrájená a oloupaná rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř.
Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20 - 25 minut.
Sýrová omáčka: V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutku necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek.
Přemístíme omáčku z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se nerozpustí.
Do pekáče nalijeme vrstvu rajčatová omáčky, položíme těstovinové lasagne, znovu rajčatovou omáčku, sýrové omáčku a opakujeme dokud nám omáčky nedojdou. Poslední vrstva je vždy sýrová omáčka. Kterou posypeme nastrouhaným sýrem.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C, dozlatova (cca 30-35 minut).