Lasagne po španělsku

Recepty, Těstoviny

Suroviny

Rajčatová omáčka:
3 lžíce olivového oleje
1 malá červená paprika
2 stroužky česneku
500 g mletého masa
4 velká rajčata - oloupaná
5 lžic rajčatového protlaku
3 lžíce červeného vína
sušená bazalka
sůl
pepř
Sýrová omáčka:
50 g másla
50 g mouky
600 ml mléka
125 g tvrdého sýra na strouhání
1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
150 g tvrdého sýra na strouhání (na závěrečné posypání)
cca 12 listů vaječných těstovinových lasagní

Postup přípravy receptu

  1. Rajčatová omáčka: Olej, česnek a jemně nasekanou papriku necháme osmažit. Vmícháme nakrájené mleté maso, po zhnědnutí masa přidáme nakrájená a oloupaná rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř.

  2. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20 - 25 minut.

  3. Sýrová omáčka: V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutku necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek.

  4. Přemístíme omáčku z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se nerozpustí.

  5. Do pekáče nalijeme vrstvu rajčatová omáčky, položíme těstovinové lasagne, znovu rajčatovou omáčku, sýrové omáčku a opakujeme dokud nám omáčky nedojdou. Poslední vrstva je vždy sýrová omáčka. Kterou posypeme nastrouhaným sýrem.

  6. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C, dozlatova (cca 30-35 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!