Mušle a krevety
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 500 kg velkých neloupaných krevet
- 1 kg mušlí
- 2 dl bílého vína
- 2 dl vývaru (já použila hovězí)
- 4 stroužky česneku
- 1 menší cibule
- svazek pažitky
- sůl
- pepř
- olej
- máslo
- 1/2 citrónu
Postup Mušle a krevety
Postup přípravy receptu
-
V pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Jak zesklovatí, přidáme česnek. Necháme minutu a půl a přidáme vývar a víno. Necháme povařit.
Přidáme mušle a necháme vařit asi 5 minut. Promícháme, osolíme a opepříme, necháme opět provařit a ochutnáme. Celkem vaříme mušle cca 12 minut a přidáváme krevety a pažitku. Maximálně, když jsou předvařené, tak 5 minut.
Sundáme ze sporáku, přelijeme do mísy a přelijeme citrónovou šťávou dle chuti - já dávám půl citrónu. Jíme s pečivem světlým, bagetkou, atd.