Mušle a krevety

Recepty, Mořské plody

Suroviny

500 kg velkých neloupaných krevet
1 kg mušlí
2 dl bílého vína
2 dl vývaru (já použila hovězí)
4 stroužky česneku
1 menší cibule
svazek pažitky
sůl
pepř
olej
máslo
1/2 citrónu

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Jak zesklovatí, přidáme česnek. Necháme minutu a půl a přidáme vývar a víno. Necháme povařit.

  2. Přidáme mušle a necháme vařit asi 5 minut. Promícháme, osolíme a opepříme, necháme opět provařit a ochutnáme. Celkem vaříme mušle cca 12 minut a přidáváme krevety a pažitku. Maximálně, když jsou předvařené, tak 5 minut.

  3. Sundáme ze sporáku, přelijeme do mísy a přelijeme citrónovou šťávou dle chuti - já dávám půl citrónu. Jíme s pečivem světlým, bagetkou, atd.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!