Šťavnatá pečeně ze selete na majoránce a cibuli
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 800 g plece ze selete
- 180 g másla
- 2 – 3 ks větší cibule
- 5-6 stroužků česneku
- 5 kuliček nového koření
- červená mletá paprika na poprášení masa
- 1 lžička kmínu
- 2 - 3 KL promnuté majoránky
- + vývar nebo voda
- (rajčátka)
Postup Šťavnatá pečeně ze selete na majoránce a cibuli
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme, posolíme, pokmínujeme, posypeme dobře promnutou majoránkou a vložíme nové koření.
Maso položíme do pekáčku radši na špejle - kůží dolů, aby se nám nespálilo. Přidáme trochu vody, přikryjeme alobalem a pečeme v rozehřáté troubě.
Po 20-25 minutách odstraníme alobal, přidáme máslo a tři nahrubo pokrájené cibule s 5-6 stroužky česneku, pokrájeného na plátky.
Pečeme za stálého podlévání vodou dalších 30-35 minut, abychom stále měli velké množství šťávy.
Ke konci pečení posypeme maso sypkou červenou paprikou nebo přidáme dvě rajčátka.
Pečeme do chvíle, kdy je maso upečené pěkně dočervena a jde dobře od kosti. Podáváme s karlovarským nebo bramborovým knedlíkem a se zelím.