Rychlý, jednoduchý jablečný moučník

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 listové těsto
cca 12 cukrářských piškotů
2 menší jablka
500 g tvarohu
1 vajíčko (do tvarohu)
2 vanilkové cukry
1 vajíčko na potření

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto vyválíme do obdélníku, abychom měli obdélník velký zhruba jako plech.

  2. Vyválený plát těsta položíme na pečící papír.

  3. Jablka oloupeme, překrojíme na poloviny, odstraníme jadřince a pokrájíme na plátky cca 2-3 mm hrubé.

  4. Na těsto od kraje na stojato postavíme vždy piškot, 2 kousky jablíček a zase piškot..opakujeme postup až na konec těsta.

  5. Vzniklou harmoniku potřeme tvarohem, ve kterém jsme rozmíchali vajíčko a 2 vanilkové cukry.

  6. Boky těsta přeložíme na namazané piškoty, jakoby do závinu. Nevadí, když kousek tvarohu řečnívá, pečením se stejně těsto mírně rozevře.

  7. Celý moučník potřeme vajíčkem. Dáme péct na 220 stupňů na zhruba na 20-25 min podle trouby.

  8. Po vychladnutí krájíme jako štrůdl. Část, která se nám pečením rozevřela ozdobíme šlahačkou, pocukrujeme, můžeme postrouhat čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!