Rychlý, pikantní zelný salát

Recepty, Saláty

Suroviny

300 g kysaného zelí (domácí nebo koupené)
3 lžíce nakládané pikantní zeleniny (Moravanka nebo Hradišťanka)
2 lžičky cukru
1 naťová cibulka
malou nebo půl červené cibule
podle potřeby 2-3 lžíce vody

Postup přípravy receptu

  1. Zelí několikrát přeřízneme na menší kousky, přendáme do misky a přidáme dle chuti cukr.

  2. Pokud nemáme domácí nakládanou zeleninu, použijeme z Moravanky spodní část zeleniny (mrkev, celer, hrášek, paprika) a přidáme k zelí. Feferonku již není třeba přidávat, naložená zelenina je lehce pikantní.

  3. Červenou cibuli nasekáme najemno a smícháme se zelím a zeleninou. Podle chuti lehce zředíme kyselost 2-3 lžícemi studené vody. Nakonec ozdobíme zelenou natí cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!