Rychlý, pikantní zelný salát
Recepty, SalátySuroviny
- 300 g kysaného zelí (domácí nebo koupené)
- 3 lžíce nakládané pikantní zeleniny (Moravanka nebo Hradišťanka)
- 2 lžičky cukru
- 1 naťová cibulka
- malou nebo půl červené cibule
- podle potřeby 2-3 lžíce vody
Postup Rychlý, pikantní zelný salát
Postup přípravy receptu
-
Zelí několikrát přeřízneme na menší kousky, přendáme do misky a přidáme dle chuti cukr.
Pokud nemáme domácí nakládanou zeleninu, použijeme z Moravanky spodní část zeleniny (mrkev, celer, hrášek, paprika) a přidáme k zelí. Feferonku již není třeba přidávat, naložená zelenina je lehce pikantní.
Červenou cibuli nasekáme najemno a smícháme se zelím a zeleninou. Podle chuti lehce zředíme kyselost 2-3 lžícemi studené vody. Nakonec ozdobíme zelenou natí cibulky.